trudny wybór podstawówki
Borykasz się z codziennymi trudnościami? Nie wiesz jak sobie poradzić w trudnej sytuacji? Opowiedz, co Cię gnębi, a postaramy się Ci pomóc!
- reiva
trudny wybór podstawówki
Wybór podstawówki jest bardzo trudny ja głowię się nad tym od dłuższego czasu i jeszcze nie wiem na co się zdecyduję. Zastanawiam się nad zwyczajną państwową a prywatną TE VIZJA w Warszawie na Ochocie. Z jednej strony chciałabym by dziecko nie miało dużo obowiązków, a z drugiej chciałabym by było jak najlepiej wykształcone. Wiem, że szkoła państwowa nie da takich możliwości jak prywatna. Co o tym sądzicie ?
- verona
Re: trudny wybór podstawówki
w dużym skrócie - wysoki poziom, kameralne klasy, super nauczyciele. Do tego dużo zajęć dodatkowych ( w ramach czesnego. Panuje tu fajna atmosfera, otoczenie jest mega przyjazne a do tego bezpieczne. wybierz się na dni otwarte to zobaczysz co i jak 

- verona
wiesz co jak wejdziesz sobie na ich stronie na dział rekrutacji do danej placówki to tam znajdziesz szczegółowe informacje co zrobić. Dni otwarte były organizowane cyklicznie co miesiąc od stycznia do czerwca teraz pewnie zostaje już tylko umówić się na spotkanie indywidualne 

- Bogna
W Łodzi bardzo dobrą opcją jest Szkoła Europejska. Na stronie https://szkolaeuropejska.pl/ zapoznacie się z ich ofertą. Uważam, że anglojęzyczna szkoła podstawowa zapewni dziecku bardzo dobry start.
- rybitwa
Ja na szczęście z wyborem szkół nie miałam problem ale jeśli chodzi o książki to już katastrofa. Nie mogłam prawie nigdzie znaleźć używanych a nawet nie kiedy nowych egzemplarzy. Na szczęście trafiłam na https://www.taniaksiazka.pl/szkola-pods ... _1009.html i mój problem się skończył
- Dombik
My też długo zastanawialiśmy się gdzie posłać dziecko. Czy to prywatnej czy do państwowej szkoły. Niepubliczna Szkoła Podstawowa im. Wiktorii Wiedeńskiej na Wilanowie w Warszawie jest ostatecznie naszym wyborem i w sumie bardzo dobrze. Syn uczy sie dobrze, ma dobre oceny, lubi szkołę i chętnie do niej chodzi, chyba więc wszystko jest w jak najlepszym porządku 

- spacerwniedziele
Post autor: spacerwniedziele »
Już niedługo powrót do szkoły, jak nie zwariować i kupić wszystko co będzie potrzebne? Wszystko znajdziemy na Empik Pasje https://www.empik.com/pasje ciekawe artykuły jak przygotować dziecko i siebie do pierwszej klasy i nie tylko. Jak sprawić że przygoda ze szkołą zacznie się przyjemnie i bezstresowo, naprawdę warto tam zajrzeć.
- kamis3
jest dość sporo szkół teraz i też powstają prywatne, więc trzeba się dobrze zastanowić, gdzie uda się puścić swoje dziecko. Niepubliczna Szkoła Podstawowa im. Wiktorii Wiedeńskiej na Wilanowie w Warszawie to placówka, w której dzieci uczą się w małych klasach, program troszkę inaczej jest przekazywany. To dobra szkoła.
- tratatata
Szkoła średnia, uczelnia to jeszcze rozumiem, podstawówka bez przesady... najlepiej zapisać dziecko najbliżej domu po prostu. Ja myślałam, żeby patrzeć jeszcze jakie zajęcia dodatkowe oferują ale to można się przecież wszędzie zapisać. na https://tribesquad.pl/ super zajęcia prowadzą z samoobrony. Klub najlepszy w kraju tego typu i trenują małe dzieci też. Dużą poprawę widzę od kiedy moja córka chodzi, w pewności siebie, otwartości. Nie mówiąc że sporo chwytów już zna.
- Kasia123
Według mnie najważniejsza jest kadra, na drugim miejscu jest wyposażenie. W szkole mojej córki wszystko kupuję markowe, dobrej jakości https://mojebambino.pl/4658-edukacja-wczesnoszkolna Natomiast szkoła mojego syna swoje lata świetności ma już dawno za sobą, ale chociaż kadra jest dobra, więc go nie wypisuje.
- kolka
Wybór szkoły to ważna sprawa. W końcu dziecko spędzi w niej dobrych kilka lat. Rodzice też wiedzą, że kontrola rodzicielska jest ważna. Zwłaszcza jak nasze dziecko staje się coraz starsze i samodzielne. Wraca samo ze szkoły na przykład. Nie trzeba dzwonić jak to kiedyś i pytać, są teraz bardziej komfortowe i dyskretne.
- JolaZ
A myśleliście może nad wyborem podstawówki anglojęzycznej? Jeśli jeszcze nie sprawdzaliście, to polecam zwrócić uwagę na ofertę https://szkolaeuropejska.pl/ gdzie dowiecie się wszystkiego. Jest to jedna z najlepszych propozycji, gdzie będziecie mogli być pewni że Wasze pociechy będą otoczone świetnymi nauczycielami z dużym doświadczeniem którzy świetnie przygotują ich do egzaminów 

- Fifi9
Szkoły anglojęzyczne są dla dzieci z rodzin gdzie jedno z rodziców nie mówi po polsku moim zdaniem, bo dziecko od małego przyzwyczajone jest do używania dwóch języków w domu. Normalne dziecko może się w szkole językowej nie odnaleźć
- Merssa
W sumie to ja nie miałam żadnego z tym problemu, od razu wiedziałam, że będzie to szkoła prywatna. Miałam dwie do wyboru i zdecydowałam się na Te Vizje Ochota. Córka jest zadowolona, panuje tam fajna atmosfera, a wyniki w nauce są.
- Elganza
Czy ten wybór jest aż taki trudny? Na pewno będziecie szukać czegoś blisko, więc w grę będzie pewnie wchodzić kilka miejsc. Ja jestem z Warszawy, więc wybór dosyć duży miałam, ale postawiliśmy na Te Vizje Ochota. Dużo angielskiego, inne języki i zajęcia dodatkowe. Super opcja.
- Aleks22
Witam, my juz dawno wybieraliśmy podstawówkę,więc ciężko odpowiedzieć mi na to pytanie. ja teraz stoję przed wyborem zajęć dodatkowych dla dziecka,które jest w 5 kalsie. Upiera sie nad zajęciami związanymi z komputerami i informatyką. https://kidos.pl/zajecia/warszawa/p,pro ... e-robotyka Dziwiło mnie to,że ma takie pasje w tak młodym wieku. Co sądzicie?
- mczay
Zdaję sobie sprawę z tego, że jest to trudny wybór. Warto wiedzieć na co zwracać uwagę przy wyborze podstawówki. Na stronie: https://edusklep.pl/category/szkola-podstawowa-przyroda znajdują się pomoce szkole, które możesz wykorzystać w domu do utrwalenia wiedzy dziecka z zakresu przyrody.
- Ariev
Wybór szkoły zawsze jest trudny i tym trudniejszy, im więcej mamy opcji. Ja na szczęście wybrałam szkołę naprawdę trafnie, moje dziecko ją uwielbia i chodzi od niej chętnie. Pomogły mi sporo artykuły ze strony portal edukacyjny, polecam zaglądać, nie tylko w temacie wyboru szkoły, ale ogólnie rodzicelsko, że tak to określę. Publikują naprawdę ciekawe materiały i jest co poczytać i czym się inspirować
- Omamin
Warto popytać wśród znajomych, rodziny o opinie o różnych szkołach.Ja nie wiedziałam czy wybrać państwową czy też prywatną, ale oferta edukacyjna od Te Vizji mnie przekonała do siebie. Oferują wiele ciekawych zajęć, wszystko w ramach czesnego. Bardzo spodobało mi się to jak poradzili sobie w czasie pandemii, lekcje online świetnie są tu prowadzone.
- alison14
Zgodzę się że to niezwykle trudny wybór, to ważne miejsce w edukacji dziecka. Niepubliczna Szkoła Podstawowa nr 49 przy ul. Bacha w Warszawie to szkoła w której poziom nauczania jest wyraźnie wyższy, wprowadzane są też elementy nauki dwujęzycznej, to zapewni dzieciom lepszy start w kolejny etap nauki. Rodzicie są informowani na bieżąco o wszystkich problemach, pozwala to reagować szybciej i unikać wielu skomplikowanych i niepotrzebnych sytuacji w przyszłości.
Wróć do „Porady - pytania i odpowiedzi”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski